post-title Varför väljer fler och fler män för permanent hårborttagning? https://www.novello.se/wp-content/uploads/2018/09/Blogg-permanent-harborttagning.jpg September 23, 2018 yes no Posted by
Categories:
Varför väljer fler och fler män för permanent hårborttagning?
24 visitors
Posted by
Categories:

Varför väljer fler och fler män för permanent hårborttagning?

”Manscaping”, alltså mäns hårborttagning eller mäns permanent hårborttagning, har varit en extremt växande trend i vår industri de senaste åren. Vad beror det på? Här är vår erfarenhet av vem som gör det och varför…

Vilka män tar bort hår?
Män i alla åldrar väljer att bli av med hår från ryggen, bröstet, benen, armarna, fötterna eller andra områden på kroppen. Och färsk forskning av Mintel visar att trenden växer i rask takt.

Vilka är anledningarna till att män väljer att ta bort hår?
Alla har sina egna anledningar, men vi upplever att våra manliga kunder främst faller i en av tre kategorier…
Estetik: Många män gillar det visuella med att ha en renrakad och hårfri hud, och det får dem att känna sig mer attraktiva. En del av våra kunder har även fruar eller flickvänner som föredrar mindre hår vilket är en god motivering för dem att välja en IPL-behandling.
Karriär: En del av våra manliga kunder behöver ta bort hår för att öka prestandan eller förbättra sitt utseende i jobbsyfte – till exempel atleter, bodybuilders eller artister. Detta i sin tur ökar trenden med estetisk hårborttagning – vi upplever särskilt detta på hösten i Storbritannien när TV-programmet ”Strictly Come Dancing” (motsvarigheten till TV4:s Let’s Dance) visas på TV!
Förståelse: En liten del av våra kunder berättar för oss att de vill testa IPL för att få en bättre förståelse för processen så att de kan anknyta bättre till kvinnorna i deras liv.

Vilken typ av hårborttagning väljer män?
Det finns såklart många alternativ vad gäller hårborttagning och en del män väljer att vaxa sig eller raka sig medan andra helt enkelt trimmar sitt hår. Vi upplever dock att våra manliga kunder väljer IPL permanent hårborttagning behandlingar av många olika anledningar, inklusive att undvika irritation och inåtväxande hår, något som är vanligare hos män eftersom de har tjockare hårstrån. De vill även uppnå långvariga resultat som är mer kostnads- och tidseffektiva – så väl som mindre smärtsamma!

Om du vill lära dig mer om permanent hårborttagning behandlingar för män, kontakta gärna ett av våra center för att arrangera en gratis konsultation och ett test.