post-title Permanent hårborttagning är värt varenda krona https://www.novello.se/wp-content/uploads/2018/10/Blogg-harborttagning2.jpg October 3, 2018 yes no Posted by
Categories:
Permanent hårborttagning är värt varenda krona
41 visitors
Posted by
Categories:

Permanent hårborttagning är värt varenda krona

Bara tanken på att aldrig behöva raka armhålorna igen får dig troligen att le brett, men har du valt att fortsätta använda hyveln för att permanent hårborttagning är för dyrt? Här kommer två anledningar som kan få dig att tänka om.

Hur mycket kostar det dig egentligen att raka och vaxa dig?

Fundera över hur mycket du egentligen spenderar på att ta bort hår under till exempel ett år. Du måste köpa rakhyvlar och krämer, eller vaxremsor eller bikinivax i en salong. Genomsnittspersonen spenderar mellan 1200 och 1500 kr på engångshyvlar varje år, och då talar vi den billiga sorten som du måste slänga efter bara några användningar och inkluderar inte krämer som kostar dig totalt 2000 kr per år… och återigen, kom ihåg att det här är de billiga grejerna! 2000 kr per år kanske inte låter mycket med tanke på vad du spenderar på andra saker. Men hur länge har du rakat dig? I 10 år? 15 år? 25 år? Och hur många år till ska du fortsätta raka dig i, kanske till och med dagligen?

Att vaxa sig är inte billigare. Faktum är att en bikinivaxning två gånger i månaden till en genomsnittskostnad på 600 kr blir 7200 kr per år. Under en period på 15 år kommer du att ha spenderat 108 000 kr. Och det handlar såklart inte bara om kostnaden, utan även tiden som du lägger ner varannan vecka. Tycker du fortfarande att permanent hårborttagning är för dyrt? … läs mer

Hur mycket tid lägger du ner på att raka och vaxa dig?

Att raka sig kan vara lite av ett besvär, särskilt under de varma månaderna. Sista-minuten-resor till stranden eller en sväng på stan en sommarnatt kräver minst 30 minuter badrumstid med benet framme och det är inte alls kul.

Vaxning är å andra sidan inte lika illa som rakning, men kostnaden är betydligt högre.

Permanent hårborttagning med Laser eller IPL hos No+Vello i bikinizonen kostar endast 699 kr per behandling och tar cirka 30 minuter per gång. Antalet behandlingar som krävs beror på flera faktorer, men låt oss säga att du i genomsnitt behöver 5-7 behandlingar (med fyra veckors mellanrum). Det skulle kosta dig 4893 kr med 7 behandlingar som kan göras över en period på 7 månader. Som tidigare nämnt spelar flera faktorer in, och en kompletterande behandling kan behövas var 1-2 år.

Så 7 månader och 4893 kr för att bli hårfri i bikinizonen för alltid… Tycker du fortfarande att det låter dyrt? Tycker du fortfarande att det inte är värt mödan? Faktum är att du sparar tid jämfört med rakning och vaxning och att du sparar betydliga summor pengar över åren.

Om du fortfarande använder rakhyvlar eller vaxremsor ligger du efter marknaden vad gäller skönhetstrender!