post-title IPL kan hjälpa till att reducera symptom på rosacea https://www.novello.se/wp-content/uploads/2018/09/Blogg-rosacea.jpg September 5, 2018 yes no Posted by
Categories:
IPL kan hjälpa till att reducera symptom på rosacea
61 visitors
Posted by
Categories:

IPL kan hjälpa till att reducera symptom på rosacea

Rosacea är en långsiktig hudåkomma som ger rödaktig hud i ansiktet och som beräknas påverka en av tio nordeuropeiska personer med ljus hud. Symptom uppstår typiskt efter 30 års ålder och kan variera från korta episoder av rödaktighet till permanent rödaktighet, synliga blodkärl och finnar.

Tyvärr är orsakerna okända och det finns ingen permanent behandling mot rosacea. Men det finns rosacea behandlingar som hjälper till att hålla symptomen nere och motarbeta effekterna som kan ha allvarliga konsekvenser för en persons vardagliga liv. En av dessa behandlingar är IPL (Intense Pulsed Light) som kan användas för att hjälpa till att reducera synliga blodkärl och rödaktighet. No+Vello® IPL fungerar genom att leverera snabba, högintensiva ljuspulseringar i området som ska behandlas. Ljusenergin omvandlas till värme som skadar de utvidgade venerna och får dem att krympa så att de inte längre syns.

En färsk studie tittade på effekterna av IPL-behandlingen hos 16 rosacea-patienter. Efter en behandling hade samtliga patienter i studien upplevt en betydelsefull förbättring, och efter två behandlingar minskade rödaktigheten med mellan 40% till 60%. Läs mer om forskningen här: http://www.skincarephysicians.com/rosaceanet/laser_treatment.html

No+Vello®  IPL behandling är säkert för huden eftersom den bara penetrerar några millimeter och därför inte kan skada hudens strukturer. Vårt IPL system har även ett intensivt nerkylningssystem som leder till en lokal bedövande effekt. I kombination med de bästa IPL-maskinerna som skapats exklusivt som kosmetiska produkter, och erfaren personal, så kan No+Vello® center hjälpa dig med att bekämpa rosacea och ge dig tillbaka glädjen i livet.

För att diskutera dina specifika behov i detalj, kontakta ditt närmsta No+Vello® center för att boka en gratis konsultation utan några krav med en av våra experter, samt utföra ett test för att kontrollera din hudtolerans.