post-title Det Fruktade Inåtväxande Håret – Vad Du Behöver Veta https://www.novello.se/wp-content/uploads/2018/09/Blogg-Inåtväxande-hår.jpg June 22, 2018 yes no Posted by
Categories:
Det Fruktade Inåtväxande Håret – Vad Du Behöver Veta
51 visitors
Posted by
Categories:

Det Fruktade Inåtväxande Håret – Vad Du Behöver Veta

Inåtväxande hår är sådana som förblir under huden när de inte lyckas hitta vägen ut och på så vis blir tvungna att dra sig tillbaka eller vrida sig för att kunna fortsätta växa. Inåtväxande hår uppstår vanligtvis efter rakning, som även kan leda till inflammation och rödhet. Dessa irriterande utslag kan ske var som helst på kroppen men påverkar främst hakan, nacken och kinderna hos män, och benen och bikiniområden hos kvinnor.

Den vanligaste anledningen till inåtväxande hår är rakning med hyvel, följt av vaxning, pincett och elektriska epilatorer så väl som tätt åtsittande kläder och dålig hygien som kan förvärra situationen.

När du använder en rakhyvel vässar bladet hårstråts spets som sedan genomtränger huden vilket resulterar i ett inåtväxande hårstrå. Vägen ut för hårstrået försvåras ytterligare av en kombination av de mikrotrasor som bladet skapar och anhopningen av döda celler.

Vaxning å andra sidan genererar mikrosår till följd av slitage som blockerar hårets utväg när såren läker. Pincetter och elektriska epilatorer får ofta inte helt bort håret som går av och delvis förblir i huden.

För att få bort inåtväxande hår kan du använda alkohol och en steriliserad nål. Även om det är en effektiv metod så är den väldigt riskabel eftersom risken är stor att blödning uppstår och ärr bildas, samt risken att hårstrået går av under processen.

Det enda sättet att undvika att inåtväxande hår uppstår är att ändra sättet som du tar bort hår på. IPL (Intense Pulsed Lights) är en hårborttagningsteknik som har bevisats vara en effektiv och säker metod för att undvika inåtväxande hår och hjälpa dig att bli av med hår permanent.

No+Vellos fasta pris på 699 kr. per område per session innebär att det nu är enklare och mer behändigt än någonsin tidigare att genomgå IPL-behandlingar. Med permanent hårborttagning som en bonus kan du för alltid säga farväl till inåtväxande hår.

Ännu en anledning till att förälska sig i No+Vello